Nieuws

Boekwinkel gaat viraal

Als algemeen directeur van MixCom Media Group probeer ik ook in mijn vrije tijd nog wel eens wat te doen op het gebied van de media: boeken schrijven, websites bouwen en de kracht van de sociale media ontdekken, om er maar eens een paar te noemen. Ruim een week geleden plaatste ik een bericht op Facebook waarin ik vertelde dat het bestellen van een boek op de website van de plaatselijke boekhandel in mijn woonplaats minstens zo snel gaat als bij de grote webwinkels, zoals Bol.com. Of het nu op voorraad is of niet: ze hebben zo’n beetje alles binnen een dag in huis om de eenvoudige reden dat ze allemaal zijn aangesloten bij het Centraal Boekhuis. En die leveren elke dag. Voordelen: je wacht geen dag langer dan bij Bol, betaalt geen verzendkosten en je kunt even een frisse neus halen.

Het bericht ging `viral` en vele honderden mensen hebben het gezien, leuk gevonden en/of gedeeld. Afgelopen vrijdag kreeg ik van mijn boekhandel een heerlijke taart thuisbezorgd. Reden: er waren de laatste week heel veel mensen geweest die hun boek op deze manier hadden besteld en afgehaald.

En dit bevestigt weer mijn visie dat de combinatie van webshops en fysieke winkels in de nabije toekomst wel eens echt zou kunnen doorbreken.

Meer info hierover en/of de andere diensten van MixCom? Neemt u dan contact op met Jörgen Korthagen op nummer 038 303 10 52 of per e-mail op jkorthagen@mixcom.nl.