AlgemeenContentDesignMarketingMixcomNieuwsPublishSocial media

Hoe fit ben jij? MixCom ontwikkelde Etos weerstandstest

Door november 22, 2018 januari 4th, 2019 Reageren niet mogelijk

Weerstand: elk jaar een hot item. Maar moet je meer slapen of beter eten? Voor het testen van je weerstand ontwikkelde MixCom Media Group een unieke tool voor Etos; de weerstandstest. Een unieke online test die niet alleen je weerstand test, maar ook laat zien wat je moet doen om die weerstand te verbeteren. De test was onderdeel van de ‘Voel je fit’-campagne van Etos. Etos rolde de weerstandstool uit op social-kanalen, websites en een eigen folder.

Veel mensen willen echt wel sleutelen aan hun weerstand. Maar ze weten niet per se wat ze moeten
doen. Meer slapen? Anders eten? Sporten? Euh … En: hoe staan we er eigenlijk voor qua weerstand? Die vragen waren het startpunt voor MixCom Publish om voor Etos de weerstandstest te ontwikkelen.

Ten grondslag aan de weerstandstest ligt een onderzoek op zowel kwantitatief als kwalitatief niveau. Het kwantitatieve onderzoek werd uitgevoerd door de redactie van gezondNU – er werden artsen en deskundigen geïnterviewd over de valkuilen van onze weerstand. Voor het kwantitatieve deel werd bureau PanelWizard ingeschakeld: waar laat de gemiddelde Nederlander steken vallen als het aankomt op hun gezondheid? Al die data werd omgezet in een goede, concrete en praktisch tool die mensen konden uitvoeren op hun smartphone of computer.

Naast het doen van het onderzoek, het ontwikkelen van de content verzorgde MixCom ook de vormgeving en het interaction design van de online test mogen. Een typische MixCom opdracht dus, waarbij wij alle expertise in het proces in huis konden laten samenkomen en zorgde dat de klant één aanspreekpunt had.

Deze goede en intensieve samenwerking tussen beide partijen heeft een prachtig resultaat opgeleverd. En benieuwd naar je eigen weerstandscore?

Doe zelf de test »

Wilt u weten op welk vlak wij onze expertise of content voor uw doelgroep kunnen inzetten? Neem dan contact op met Paul de Roos op nummer 038 303 10 50 of per e-mail op pderoos@mixcom.nl.