AlgemeenContentDesignInstant publishingMixcomNieuwsPublish

Maak een digitaal magazine, gewoon omdat het kan!

Door november 26, 2018 januari 4th, 2019 Reageren niet mogelijk

Je herkent het vast: je hebt als merk veel te melden over kerst. Maar je wilt niet je hele communicatie optuigen met kerstbomen, kaarslicht en glitters. Wat dan? De art-director van MixCom Design koos voor gezondNU voor de best of both worlds: een normale feestelijke decembereditie in print. En een kersteditie online. Huppakee, gratis voor iedereen – het is immers cadeautjestijd!

Veel wat we online lezen is leuk, maar het voelt niet als een papieren magazine dat je leest op de bank. Het is een, tja … nieuwsbrief. Instant Magazine weet dat magazinegevoel van ‘lekker’ lezen en genieten van mooi beeld wel perfect te benaderen via online communicatie. Ongeacht waarop je leest, telefoon, desktop of tablet, wordt de content aangepast. Geen gekke pdf’s, geen halve pagina’s, maar gewoon lekker lezen, bladeren en genieten.

Voor de vormgevers en de schrijvers van MixCom Media Group was dit magazine maken een leuke klus. Omdat de pagina’s responsive moeten zijn voor elk mogelijk device, moeten alle elementen op de pagina kunnen schuiven en schalen. En dat is puzzelen geblazen!

Ook lezen op een online device is anders dan op papier. De redactie schreef net zo veel als anders, maar diende de stukken wel anders op. Veel korte artikelen, kaders en scanbare content. Nou ja, heel ‘kerstig’ dus; liever veel lekkere hapjes op een buffet, dan een bord vol. Met kerst wil je kiezen …

Zowel de vormgeving als de tekst maak je dus net even anders dan anders omdat Instant Magazine de sfeer van een magazine biedt met de brede toegankelijkheid van online-communicatie. En eenmaal af? Dan is het digitale magazine een ideale manier om de lezers te volgen. Op welke pagina’s klikken de meeste lezers en waar haken ze af? We gaan het meemaken – blijven lezers hangen bij de artikelen over lekker koken? Of zijn ze vooral geïnteresseerd in die korte cursus familiepsychologie zodat het thuis gezellig blijft onder de kerstboom …

Nieuwsgierig? Bekijk de online kersteditie »

Wil je ook een digitaal magazine cadeau geven aan je klanten of dit maken voor je eigen abonnees of lezers? En misschien niet met kerst, maar wel op 1 januari of vlak voor de start van een speciale campagne? We denken graag met je mee. Neem contact op met Jörgen Korthagen op nummer 038 – 303 10 52 of per e-mail op jkorthagen@mixcom.nl.