Nieuws

MixCom Online pokert met klanten

Wees gerust: wij zetten onze klanten niet aan tot gokken. Wél gebruiken wij de principes van het kaartspel om tot nauwkeurige schattingen van projecten te komen. Het hulpmiddel: Scrum Poker. Zoals wellicht bekend gebruikt MixCom Online sinds een paar jaar de scrum-methodiek, waarmee op een flexibele wijze producten kunnen worden ontwikkeld. Projecten worden opgedeeld in korte werkperiodes, sprints, die samen met de klanten worden gepland en begroot.

Het maken van een realistische planning is daarbij altijd moeilijk, omdat de ideeën daarover bij ontwikkelaars en klanten sterk uiteen kunnen lopen. Scrum Poker is dan een ijzersterk hulpmiddel om nauwkeurige tijdschattingen en planningen te maken. Voor de uitvoering heeft MixCom pokerkaarten laten maken.

Het spel gaat als volgt. Elke deelnemer aan de planningsessie krijgt een set kaarten. Eén deelnemer leest de beschrijving voor van het onderdeel dat moet worden gepland. Er volgt een korte bespreking van dat onderdeel, waarna iedereen een kaart met een nummer selecteert. De nummers lopen uiteen van 0 tot 100 en representeren de complexiteit van het onderdeel en de hoeveelheid inspanning die nodig is om het te ontwikkelen. De kaarten worden omgekeerd op tafel gelegd. Wanneer alle deelnemers een keuze  hebben gemaakt worden alle kaarten omgedraaid. Bij gelijke kaarten is het spel gespeeld en de planning bekend. Wanneer de inschattingen niet gelijk zijn, wordt er net zo lang doorgegaan en gediscussieerd totdat er wél overeenstemming is. Kortom, een pokerspel waarbij iedereen wint!

Meer info over deze en andere diensten van MixCom Online, MixCom Design en/of MixCom Publish? Neemt u dan contact op met Jörgen Korthagen op nummer 038 303 10 52 of per e-mail op jkorthagen@mixcom.nl.