Nieuws

Online: Drupal-, WordPress- én Symfony-specialisten

15 jaar geleden kreeg MixCom Online, dat toen nog EXED heette, opdracht om de website van een middelgrote gemeente te bouwen. Het was de tijd dat websites òf werden gebouwd door het neefje van de plaatselijke systeembeheerder òf door webbureaus zoals EXED, die gewend waren om eerst een opdracht binnen te slepen en vervolgens gingen nadenken hoe ze de klus moesten klaren.

Beeld afkomstig van Schutterstock

We besloten om voor deze website een eigen Content Management Systeem (CMS) te bouwen en dat was geen verkeerde keuze. Althans: voor de korte termijn. Dankzij het eigen CMS groeide EXED in die jaren tegen de klippen op. We bouwden websites, gaven gebruikerscursussen en dachten klaar te zijn voor een mooie toekomst. Na het CMS 1.0 volgden nog de versies 2.0 en 3.0.

Toch maar Open source

Elke versie was beter en had meer functies dan de vorige, maar op een gegeven moment hadden we meer mensen die aan het CMS werkten dan mensen die er betaalde websites mee bouwden. EXED heeft toen de keus gemaakt om te blijven werken voor klanten en de ambities voor een eigen CMS aan de kant te zetten. We kozen open source systemen: eerst Drupal, korte tijd later Word Press en vorig jaar Symfony. Sommige projecten krijgen een combinatie van WP en Symfony. Voor de ontwikkeling worden scrum-teams gevormd die ervoor zorgen dat de klanten precies krijgen waarom ze gevraagd hebben. Tussentijdse veranderingen van inzicht vormen geen enkel probleem.

De uitgebreide en brede expertise met deze systemen en methodieken die de laatste jaren is opgebouwd, heeft ons geen windeieren gelegd: het klanten-, opdrachten- medewerkersbestand is in korte tijd verdubbeld en het eind is nog lang niet in zicht.

Meer info over deze en andere diensten van MixCom Online, MixCom Design en/of MixCom Publish? Neemt u dan contact op met Jörgen Korthagen op nummer 038 303 10 52 of per e-mail op jkorthagen@mixcom.nl.