arrow

Website & server beveiliging

Het internet wordt steeds vaker en door meer mensen gebruikt en ook voor steeds meer doeleinden. Behalve dat we zoeken naar informatie geven we zelf ook steeds meer informatie weg en maken we profielen aan. We kopen bijvoorbeeld dingen online, maar in sommige gevallen geven we ook onze patiëntgegevens online door. Belangrijk dus om te zorgen dat kwaadwillenden niet bij die gegevens kunnen komen.

Is uw website veilig?

Bent u zich bewust van de veiligheid van uw website? U kunt natuurlijk gebruik maken van een beveiligde verbinding door middel van een SSL certificaat maar hiermee is niet alles afgedekt.

 • U heeft misschien een CMS dat verouderd is waar mogelijk een beveiligingslek in zit,
 • of wat te denken van een gedeelde server waar andere websites op staan die misschien hun veiligheid niet op orde hebben?

U kunt zelf vaak niet de volledige veiligheid van uw website inschatten, wij werken daarom samen met beveiligingsexpert Pine.

Veilige webserver

Naast een veilige website, is het ook belangrijk om de website op een goed beveiligde server te plaatsen. MixCom werkt daarom samen met webhosting partijen die aan strenge normeringen voldoen.

MixCom kan webhosting aanbieden met:

 • ISO9001,
 • ISO14001,
 • ISO27001,
 • NEN7510 (beveiliging in de zorg)
 • ISAE 3402 Type II certificering.

Beveiligingstests

Er zijn verschillende soorten tests mogelijk, denk bijvoorbeeld aan:

 • Security audits: Een handmatige controle om vast te stelllen of er zwakke plekken in de beveiliging zijn die door kwaadwillende misbruikt kunnen worden.
 • Code audit: De broncode van de website wordt bekeken om te zien of er veilig is geprogrammeerd.
 • Server audit: De webserver wordt van buiten af gecontroleerd zodat de meeste kwetsbaarheden aan het licht kunnen worden gebracht.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en combinaties om de veiligheid van uw applicatie of website te kunnen controleren.

Wat voor beveiligingscontroles kunnen er gedaan worden?

De beveiliging van uw website of applicatie kan op verschillende vlakken tekort schieten en daarom kunnen we verschillende soorten optionele controles voor u uit (laten) voeren. Er kan bijvoorbeeld een handmatige gestructureerde test worden gedaan op een (online) applicatie of website.
 • Webwinkel beveiliging: Pine heeft een test ontwikkeld die zich richt op kwetsbaarheden in de applicatie. Daarbij wordt er ook een beperkt onderzoek gedaan naar de veiligheid van de server.
 • Code veiligheid: In de code van uw website kunnen er ook beveiligingslekken aanwezig zijn, sommigen zijn misschien niet direct zichtbaar maar voor kwaadwillenden wel. Daarom wordt de code regel voor regel gecontroleerd. Daarna zet Pine eventuele kwetsbaarheden op een testomgeving om te zien wat de impact is.
 • Server veiligheid: Wanneer uw website zelf wel veilig is maar er beveiligingslekken zitten op de server kunnen kwaadwillenden nog altijd bij uw gegevens (en die van uw bezoekers). Als u zeker wilt weten dat ook de server veilig is kunt u ook een server audit laten uitvoeren.
MixCom is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het beveiligen van websites en servers. Wordt er desondanks tijdens een controle door Pine, of een andere partij, een beveiligingslek gevonden in een door ons gemaakte website? Dan herstelt MixCom deze kosteloos voor u. * Wij herstellen de beveiligingslekken kosteloos wanneer we uw website hebben gebouwd op basis van WordPress of Drupal, deze niet ouder is dan 2 jaar en uw CMS altijd up to date is gehouden (bijvoorbeeld door een CMS updates abonnement). .
image description

Kunnen we u van dienst zijn?

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

CONTACTGEGEVENS

Branderweg 5a,
8042 PD Zwolle
T.
038 – 303 10 50
F.
038 – 303 10 79
E.
info@mixcom.nl
Postbus 7032,
8007 HA Zwolle
KVK
39072249

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle trends & ontwikkelingen.

MixCom Media Group is een creatieve media-onderneming voor web- en app-ontwikkeling, design, reclame, (online-) marketing en contentproducties.