arrow

Care Nederland

In september 2013 is de MixCom Media Group door CARE Nederland benaderd voor het maken van een nieuwe website. CARE International werkt in 86 landen wereldwijd. Hier strijden ze samen met vele partners voor minder armoede en meer menswaardigheid. Met slimme en werkende oplossingen die uitgaan van de kracht van mensen. CARE international bereikt jaarlijks meer dan 83 miljoen mensen wereldwijd met haar werk, waarvan 68% vrouwen en meisjes. CARE Nederland werkt in 31 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oceanië.

CARE werkt voor de allerarmsten. Voor die mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten. Omdat zij de hulp het allerhardst nodig hebben.

Lees meer over de visie van CARE.

MixCom ondersteunde CARE door de ontwikkeling van de website te sponsoren. Kijk hoe u CARE ook kunt ondersteunen bij haar werk.

Aanpak

Bij het eerste overleg merkten we dat de visie en aanpak van CARE en de MixCom Media Group goed op elkaar aansluiten. MixCom staat voor gezondheid en zorg voor mensen die hulp nodig hebben. Via CARE kregen we de kans om op ons vakgebied bij te dragen: het maken van een mooie nieuwe website, die CARE helpt potentiële donoren en andere betrokkenen te informeren, inspireren en werven.

De wens van CARE was een visuele website met veel mooie beelden. CARE heeft in de loop van de jaren tijdens de uitvoering van haar werk erg veel mooie beelden weten te verzamelen, die de inhoud van de website op een inspirerende manier kunnen ondersteunen.

In de eerste fase heeft Nobla Reclame het ontwerp uitgewerkt, op basis van diverse gesprekken met CARE en met de deskundigen van EXED. We hebben in deze fase vooral geadviseerd over de uitstraling, zoekmachine-optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid van de website.

WordPress-website

De bouw van de website, is uiteindelijk midden januari 2014 gestart. We hebben gekozen voor het gebruiksvriendelijke open source CMS WordPress. Met meer dan 60 miljoen gebruikers is WordPress wereldwijd het meest gebruikte CMS. Daarnaast zijn er veel plugins beschikbaar, waardoor de ontwikkelkosten van de website laag zijn. Ook worden er geen licentiekosten voor gerekend. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van WordPress in vergelijking met Tridion, Hippo of in-house ontwikkelde CMS’en.

De website van CARE is opgebouwd in blokken die CARE naar eigen inzicht kan indelen. EXED heeft hiervoor een plugin toegepast die het inhoudelijk bewerken van de blokken zeer eenvoudig en overzichtelijk maakt.

Nadat de bouw van de website eind februari is afgerond, heeft CARE Nederland de website inhoudelijk gevuld. Op 12 maart heeft de soft-launch van de nieuwe website plaatsgevonden en op 27 maart de officiële lancering!

We hopen dat dit de start is van een brede en langdurige samenwerking tussen de MixCom Media Group en CARE Nederland.

Resultaat

» Bekijk Carenederland.org.

Kunnen we u van dienst zijn?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

CONTACTGEGEVENS

Branderweg 5a,
8042 PD Zwolle
T.
038 – 303 10 50
F.
038 – 303 10 79
E.
info@mixcom.nl
Postbus 7032,
8007 HA Zwolle
KVK
39072249

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle trends & ontwikkelingen.

MixCom Media Group is een creatieve media-onderneming voor web- en app-ontwikkeling, design, reclame, (online-) marketing en contentproducties.