Evenetent, verhuurder van partytenten!

Na de verhuizing naar Zwolle, wilden wij graag kennis maken met de bedrijven hier in Zwolle. Allereerst wilden wij graag onze buren ontmoeten! Evenetent, verhuurder van partytenten, is daar één van. Dit bedrijf is actief in Zwolle en omstreken en verzorgt naast de verhuur van partytenten ook volledige bedrijfsborrels, feesten en evenementen.

Een super interessant bedrijf om mee samen te werken. We hebben gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor de huidige website. Evenetent bleek diverse partijen gesproken te hebben over de zoekmachine optimalisatie en adverteren via Google, maar was ook benieuwd naar wat wij voor hun konden betekenen.

Projectaanpak

Wij hebben na een aantal gesprekken een offerte uitgebracht voor een zoektermen en online concurrentie analyse. Ook is de website volledig technisch nagekeken. Er bleek al snel dat de oude website met webshop veel verbeteringen kon gebruiken en dat alle producten niet afzonderlijk benaderbaar waren.

Na de onderzoekende fase hebben wij een voorstel gemaakt voor wijzigingen in de huidige website en een voorstel voor een WordPress thema met een nieuwe indeling. Hier kon ook gelijk de webshop en zoekmachine vriendelijke opbouw van de pagina’s in meegenomen worden.

Evenetent koos voor de laatste optie, wij zijn hiermee gelijk aan de slag gegaan. In een zeer korte tijd is de website volledig opnieuw ingericht, met doorverwijzingen op alle oude URL’s en een duidelijke opzet voor de overzichtspagina’s. Ook heeft de klant zelf veel meer mogelijkheden in het gebruikte CMS WordPress gekregen door middel van de plugin Visual Composer. Hiermee is een basis pagina snel uit te te breiden met vele opties zoals o.a. een duidelijke ‘call to action’ button, kolom mogelijkheden, iconen en product overzichten.

Doel van de website

Evenetent verhuurt verschillende tenten, maar ook inrichting, decoratie en benodigdheden voor evenementen, feesten en festivals. Zij begeleiden de klant in het gehele proces, van locatiekeuze tot afbouw. Het doel van de website is voornamelijk het informeren van de bezoeker. Hierbij zijn de belangrijkste onderdelen; de diverse mogelijkheden en producten die Evenetent te bieden heeft. Daarnaast de bezoeker informeren en overtuigen van de aanpak waarmee Evenetent zich onderscheidt en uiteraard het contact opnemen of gelijk een offerte opvragen door de bezoeker.