Inenuitvoer.nl: nieuw technisch hoogstandje van MixCom Online

Er zijn duizenden bedrijven die websites kunnen bouwen. Wanneer het echt ingewikkeld wordt, blijven er maar een paar over. MixCom Online hoort bij dit selecte groepje. Dat bleek vorige maand weer eens, toen www.inenuitvoer.nl kon worden gepresenteerd.

Deze website, gemaakt in opdracht van Sdu Uitgevers, geeft importerende en exporterende bedrijven inzicht in actuele douanerechten en uitzonderingsmaatregelen per land. Deze regels wijzigen dagelijks, en In- en Uitvoer geeft de actuele stand van zaken. Ook worden huidige en toekomstige wijzigingen uitgelicht via nieuwsberichten. Daarnaast geeft de website juristen inzicht in de achterliggende wet- en regelgeving (nationaal en internationaal) en relevante jurisprudentie per goederensoort.

De website is ontwikkeld in Drupal. Wat het project technisch bijzonder maakt is dat content uit diverse bronnen en van verschillende soorten continu wordt ingelezen en wordt samengevoegd tot één geheel, waar deze elders alleen in “silo’s” aanwezig is. Daarnaast integreert de site met de interne systemen van Sdu voor het inloggen, het beheer van content en het controleren van abonnementen.