arrow

MixCompanion Remote voor Apple Watch

Als een nieuw apparaat wordt uitgevonden, is het de uitdaging om er iets unieks mee te doen. Ziet u de nieuwe vorm als een beperking, of maakt u er iets bijzonders van? Bij een extreem beperkt apparaat, zoals een smartwatch, is die uitdaging des te groter. Wij ontwikkelden de MixCompanion Remote app voor de Apple Watch. Dit zijn onze ervaringen.

Responsive design is de norm

In de beginjaren van de smartphone zetten bedrijven hun volledige website of app over naar telefoonformaat: hetzelfde, maar kleiner. Nu weten we dat het niet zo moet. Gebruikers willen niet álles op hun smartphone: er moeten opties uit. Het moet overzichtelijk. Responsive design is nu de norm: een optimale weergave op elk scherm.

Met de komst van smartwatches, en vooral de Apple Watch, zie je bij veel apps dezelfde fout. Ze verkleinen hun tablet- of smartphone-app tot hij op het miniscule watch-schermpje past. Het gevolg is
een trage en onoverzichtelijke app, waardoor gebruikers hun smartphone maar weer uit hun zak halen.

Nieuwe app ontwikkeld voor de Apple Watch

MixCompanion Remote AppBij onze eerste Apple Watch-app, MixCompanion Remote (binnenkort in de App Store) hebben we het anders aangepakt. We hebben niet onze presentatie-app MixCompanion kleiner gemaakt – met presentaties op postzegelformaat – maar bedachten iets dat thuishoort op uw pols: een kleine afstandsbediening voor presentaties die u met de MixCompanion geeft. Geen gedoe meer met de muis, geen losse afstandsbediening. De knoppen zitten om uw pols. Het voelt logisch!

Essentieel is echter dat u de app in het echt test. Een Apple Watch is kleiner dan hij eruitziet op foto’s! Hier komt een samenspel tussen ontwikkelaars en designers om de hoek kijken. Ontwerpideeën met drie knoppen naast elkaar, sneuvelden al snel: die knoppen werden veel te klein om te raken. Ook lange teksten moesten eruit: die passen niet in één keer in beeld. Na veel finetuning en testing hebben we nu een app die eenvoudig en nuttig is, écht gemaakt voor dat kleine schermpje en een plezier om te gebruiken.

 

Ook een smartwatch-app?

Hebt u een eigen smartwatch-app in uw hoofd? Een idee waar u al een tijdje mee rondloopt? Maak gebruik van onze ervaring! We maken graag tijd voor u.

 

Kunnen we u van dienst zijn?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

CONTACTGEGEVENS

Branderweg 5a,
8042 PD Zwolle
T.
038 – 303 10 50
F.
038 – 303 10 79
E.
info@mixcom.nl
Postbus 7032,
8007 HA Zwolle
KVK
39072249

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle trends & ontwikkelingen.

MixCom Media Group is een creatieve media-onderneming voor web- en app-ontwikkeling, design, reclame, (online-) marketing en contentproducties.