Voeding als medicijn

Als je naar de dokter gaat, kom je vaak thuis met een recept voor medicijnen. Maar op het recept staat nooit een boodschappenlijstje voor de supermarkt. Gek eigenlijk, want iedereen weet hoe essentieel gezond eten is voor je gezondheid. En dat gaat verder dan een kiwi voor je weerstand en worteltjes voor je ogen.

Het grootste gezondheidsmagazine van Nederland, gezondNU (een uitgave van MixCom Media Group), heeft een nieuw boek gepresenteerd met de titel Voeding als medicijn. Het 248 pagina’s tellende boek is geschreven door de hoofdredacteur van gezondNU José Leeuwenkamp en internetredacteur Shirah Ipenburg. Het lijkt een bestseller te worden, want de eerste druk is op de dag van verschijning al grotendeels uitverkocht.

De inhoud van Voeding als medicijn

Het boek Voeding als medicijn begint waar de dokter ophoudt: met welke voeding ondersteun je je herstel? Met welke voeding kun je eventuele ziektes voorkomen? Het boek zet de meest actuele inzichten over het effect van voeding op ons lichaam op een rij en koerst daarbij op wetenschappelijk onderbouwde inzichten over de rol van voeding op lichaam en geest. De kennis die bij de redactie van gezondNU elke maand wordt vergaard over voeding en het effect op je gezondheid en psyche komen samen in dit boek.

Het boek Voeding als medicijn behandelt 74 aandoeningen van aambeien tot zweten, aangevuld met zeven uitgebreide dossiers o.a. over rood vlees, diabetes en koolhydraten. Voeding als medicijn is een nieuw boek en ook weer niet helemaal nieuw, want onder dezelfde titel zijn sinds 2001 al 15 drukken verschenen. De nieuwe Voeding als medicijn draagt dezelfde titel maar is inhoudelijk geheel vernieuwd en bevat de laatste inzichten over voeding voor je gezondheid.

Boek bestellen?

Voeding als medicijn is net als het magazine gezondNU een uitgave van MixCom Media Group uit Zwolle en te koop via gezondnu.nl/vam.