Waterschap | Online omgeving voor abonnees

De vraag van het Waterschap aan ons was: ‘kunnen jullie een app ontwikkelen waarmee abonnees het magazine op zowel een iPad of iPhone als Android apparaat kunnen lezen?

Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan. We wisten dat de ontwikkeling van Android-applicaties redelijke hoge ontwikkel- en onderhoudskosten met zich mee zou brengen en het paste niet meer in de Sdu-architectuur die zich richt op mobiele websites. Daarom hebben wij een ander voorstel gedaan.

Concept

We hebben voorgesteld om een online omgeving te ontwikkelen waarbinnen Sdu het magazine in doorbladerbare vorm kan aanbieden aan abonnees. Deze online omgeving kan gebruikt worden op Android-apparaten, maar is ook geschikt voor gebruik op iOS-apparaten, Windows 8-tablets en normale laptops of PC’s. Het is dus een veelzijdige omgeving die gebruikt kan worden om het magazine op allerlei apparaten online te lezen. Voor het doorbladeren van het magazine heeft de klant op aanraden van ons gekozen voor ISSUU.

Samenwerking en voortgang

Er is samen met de klant voor gekozen om te gaan werken in sprints waardoor we tijdens dit project duidelijke afspraken konden maken. De opleverpunten worden aan de hand van het functioneel ontwerp bepaald, zo kan de klant zien wat er geleverd is. En zien zij ook dat alles uit het functioneel ontwerp geleverd wordt.

We hebben twee dagen feedback tijd ingesteld zodat de klant ruimte heeft om te testen en een juiste terugkoppeling te geven. De klant koppelt feedback middels hun eigen systeem weer terug, wij pakken het op zodat we de sprint ook afronden. Door korte lijnen te hebben, een projectleider aan beide kanten en een programmeur zorgt dit voor een prettige communicatie en duidelijkheid in de voortgang.