Marketing as a Service: Social media marketing

Zoek je nieuwe klanten? Wil je omzetgroei of meer winst maken? Dan is social media marketing mogelijk de oplossing voor jou.

Waarom social media marketing?

Social media marketing is het inzetten van verschillende social media platforms, om zo jouw bedrijf bekend te maken onder je doelgroep. Op deze manier vergroot je jouw online aanwezigheid en naamsbekendheid, zodat je nieuwe potentiële klanten kunt aantrekken.

Jij kan de laatste trends en nieuwe producten delen maar ook kan je interactie krijgen met een (potentiële) klant. Daarnaast kun je op Facebook, Instagram of LinkedIn adverteren. Ook zonder te adverteren kun je door middel van deze kanalen je doelgroep bereiken. 

Bij beide opties is het belangrijk dat je duidelijk hebt wie je doelgroep is en welk type content effectief is. Daarom beginnen wij altijd met onderzoek te doen naar de doelgroep. Hierdoor kunnen wij een geschikte en doordachte marketingstrategie toepassen met bijbehorend plan van aanpak.

Door de doelgroep in kaart te brengen en onszelf te verplaatsen in de (potentiële) klant, weten we hoe we de beoogde doelgroep het best kunnen bereiken. Zo maken we de keuze tussen een betaalde of een onbetaalde campagne. Het heeft niet zoveel nut om frequent online zichtbaar te zijn op social media als de beoogde doelgroep jouw niet volgt.

Door een betaalde campagne in te zetten en de juiste targeting te bepalen, bereik je de juiste doelgroep, vergroot je online zichtbaarheid en zorg je ervoor dat jouw doelgroep je gaat volgen.

Als je eenmaal een flinke basis hebt gelegd, zal je frequent online zichtbaar moeten blijven. Dit kun je op verschillende manieren doen: je kan je doelgroep informeren, activeren maar ook amuseren. Dit kan je doen met tekst, een afbeelding, een video of een animatie. Of een combinatie hiervan. 

MaaS Social Media Marketing

 

Marketing-as-a-Service: social media marketing

MixCom helpt je om de juiste doelen te stellen, de juiste strategie te kiezen en voorziet je van geschikte content. Dit doen wij onder andere met het maken van een contentkalender waardoor je overzicht en structuur hebt over je communicatie-uitingen. Zo ga je gericht vooruit werken met betrekking tot het maken van content. 

Wij zijn je ‘collega’ op afstand. Bijvoorbeeld voor marketing advies, content creatie, social media marketing en campagnes opzetten en optimaliseren. Op maat ingericht tegen een vast bedrag per maand. Wij functioneren daarmee als verlengstuk van jouw organisatie op het gebied van marketing en creatie.

Ga je voor pakkende teksten of toch voor bewegend beeld in de vorm van een animatie? Of een combinatie van die twee? Wat het vraagstuk ook is..

MixCom maakt het!

 

Hoe ziet jouw vraagstuk eruit?

Doordat MixCom zowel marketing, design als techniek in eigen huis heeft, wordt er in elke stap van het proces optimaal gebruik gemaakt van de verschillende aanwezige disciplines. Zo heb je altijd de juiste experts aan tafel voor jouw unieke vraagstuk.

MixCom fungeert bij Marketing as a Service als ‘collega’ op afstand. Je kan ons zien als verlengstuk van jouw organisatie. Het voordeel voor jou? Korte lijnen, duidelijke afspraken en altijd de inzet van juiste MixCom experts tegen een vaste prijs.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Mail vrijblijvend naar Rick of Jörgen voor meer informatie.