Website veiligheid verbeteren

De basis van een goede website is website beveiliging. Dit zorgt voor vertrouwen en betrouwbaarheid bij een websitebezoeker. Ook zorgt dit ervoor dat men minder geneigd is om weg te klikken. Verbeteren van website veiligheid kan op verschillende manieren. Wij geven een paar tips die jou hierbij helpen:    

Verbeteren website veiligheid

Houd je website en server up-to-date.

Een website waarvan de software niet up-to-date is, is niet veilig en kwetsbaarder om gehackt te worden. Maar denk ook aan de server software indien je de website zelf beheerd. Je kunt de PHP-versie controleren door een PHP-bestand hierop uit te voeren. Je krijgt hierdoor inzicht in welke versie op dit moment op jouw computer staat.     

Voeg een SSL-certificaat en HTTPS toe.

Het SSL-certificaat en een HTTPS is van belang wanneer de bezoeker persoonlijke gegevens op jouw website achter laat. Dit zorgt er namelijk voor dat deze gegevens tijdens transport veilig blijven en dus niet zichtbaar worden voor hackers.  

Daarnaast is het verstandig om geen overbodige informatie op te slaan. Wat er niet is, kan ook niet gehackt worden. Vooral wanneer het gaat om persoonsgegevens is het belangrijk dat jij geen onnodige informatie in beheer hebt. 

Beveilig formulieren met CAPTCHA

CAPTCHA zorgt ervoor dat de formulieren op de website alleen door personen ingevuld kan worden. De bezoeker moet dan bijvoorbeeld op basis van een vraag, uit een aantal foto’s de juiste foto selecteren. Dit zorgt ervoor dat er geen reacties op het formulier komen waar jij niks aan hebt 

Maak regelmatig een back-up.

Zorg altijd voor een back-up van jouw website en bijbehorende websitegegevens. Hierdoor kan je gemakkelijk je gegevens terughalen.  

Gebruik plugins als iThemes Security

Hiermee kan jij de veiligheid van jouw website nóg beter maken. Denk aan brute force protectie en 2factor authenticatie. Brute force protectie zorgt ervoor dat niet meermalig een verkeerd wachtwoord in gevuld kan worden. Wanneer dit gebeurt, wordt er een blokkering in werking gezet en krijgt de persoon van wie het account is een waarschuwing. Met 2factor authenticatie moet je in twee stappen inloggen. Bijvoorbeeld dat je naast het invoeren van je wachtwoord ook nog een sms of mail krijgt met een cijfercode om in te loggen.   

Kies een sterk wachtwoord

Wat is nou een sterk wachtwoord? Een gebruikelijke tip is dat je wachtwoord, letters, cijfers, symbolen en minimaal tussen de acht en twaalf aantal tekens moet hebben. Wij raden jou aan om een wachtwoord te kiezen dat een lange zin vormt. Je kan er wel voor zorgen dat je kleine letters, hoofdletters en een symbool gebruikt. Het is makkelijker om een zin te onthouden dan een wachtwoord met allemaal willekeurige letters en cijfers. Ook zullen hackers jouw wachtwoord minder snel achterhalen 

Nu je hier toch bent:

Wij helpen u graag verder!