Wij laten jouw merk opvallen met pakkende animaties

Blob-Animatie-Header-2

Animatie is een krachtig middel om jouw verhaal te vertellen. Je kunt complexe informatie eenvoudiger maken, je merkidentiteit versterken en kijkers boeien op een manier die stilstaande beelden of teksten niet kunnen evenaren. Of het nu gaat om een uitleg video die jouw product of dienst in een handomdraai uitlegt, een flitsende motion graphic die je merkidentiteit versterkt of een opvallende online videocampagne – wij zorgen dat jouw verhaal krachtig overkomt!

Blob-Animatie-Header-2

Visuele impact

Animaties bieden oneindig veel mogelijkheden om jouw verhaal op een visueel aantrekkelijke manier te vertellen en zo impact te creëren

Merkversterking

Animaties brengen je merkpersoonlijkheid tot leven en visualiseren jouw merkverhaal op een unieke en eigen manier.

Hoge betrokkenheid

Video’s en animaties dragen bij aan een hogere conversie en worden meer en langer bekeken dan statische beelden.

Waarom een animatie door MixCom?

Animatie schets

Wij begrijpen dat elk merk uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en doelen van jouw merk. We luisteren naar je, begrijpen wat je wil bereiken en creëren animaties die naadloos aansluiten op jouw merkstijl.

Onze aanpak is altijd resultaatgericht, met als doel het versterken van je merkidentiteit en het stimuleren van klantbetrokkenheid. Met jarenlange ervaring op gebied van animatie- en motion design zetten onze designers jouw verhaal om in een unieke animatie.

Animatie schets
Animatie

Voordelen van een animatie

Animatie

Een animatie is een krachtige oplossing om op te vallen en de merkidentiteit te versterken. Het heeft grenzeloze mogelijkheden en biedt een creatieve en dynamische manier om jouw merk te presenteren en jouw boodschap over te brengen. Je kan abstracte concepten visualiseren, verhalen vertellen en emoties opwekken op manieren die andere contentvormen niet kunnen.

Animatie impressies

Ook een animatie laten ontwikkelen?

Hoe gaan wij te werk?

Cijfers_Website-Paars-1
Stap 1: het briefingsgesprek

We starten een animatietraject met een briefingsgesprek. We willen alles weten over het doel, de doelgroep, de boodschap en de manier waarop de animatie ingezet moet gaan worden. We hebben hier alvast een briefingsformulier om je op weg te helpen.

Cijfers_Website-Paars-2
Stap 2: ontwikkelen script en visuele stijl

Een goed verhaal en een pakkende stijl zijn de basis van een effectieve animatie. We beginnen met het schrijven van een script en ontwikkelen een style-/moodboard om de visuele richting te bepalen.

Cijfers_Website-Paars-3
Stap 3: storyboard maken

Zodra het script en de visuele stijl bepaald zijn, gaan we met ruwe schetsen de mogelijkheden verkennen hoe we het verhaal zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk kunnen vertellen. Zodra alle scenes uitgedacht zijn en het verhaal de juiste flow heeft, presenteren wij het storyboard.

Cijfers_Website-Paars-4
Stap 4: jouw verhaal visueel uitwerken

Wij zetten de schetsen van het storyboard om in mooie visuals en werken de onderdelen tot in de details uit.

Cijfers_Website-Paars-5
Stap 5: voice-over

Zodra het script akkoord is, wordt de voice-over ingesproken. Er zijn diverse mogelijkheden: van zelf inspreken tot aan de bekende stemmen die je vaker op de radio, tv of online hoort. Gebruikmaken van goede opnameapparatuur is een must! Door de voice-over voorafgaand aan het animeren in te spreken, stemmen we de timing van de animatie en de gesproken tekst optimaal op elkaar af.

Cijfers_Website-Paars-6
Stap 6: animeren

We gaan animeren! Scene voor scene brengen we de visuals tot leven en zorgen voor vloeiende overgangen tussen de scenes.

Cijfers_Website-Paars-7
Stap 7: puntjes op de i

Timing is alles! We lopen alle scenes nauwkeurig langs om de animatie te finetunen. Daarnaast voegen we eventueel nog ondertiteling, muziek en/of geluidseffecten toe, die kunnen bijdragen aan de beleving en het krachtiger overbrengen van het verhaal.

Cijfers_Website-Paars-8
Stap 8: oplevering

De animatie is klaar. We leveren het eindresultaat op in de gewenste formats.

Wat anderen zeggen

”Als projectmanager bij Bohn Stafleu van Loghum is het altijd prettig samenwerken met MixCom vanwege de oplossingsgerichte houding van de development teams en de korte pragmatisch ingestoken communicatielijnen met de betrokkenen rondom de projecten.”

Guido de Wit

Guido de Wit
Bohn Stafleu van Loghum

”Mixcom heeft ons waanzinnig geholpen met de doorontwikkeling van onze huisstijl daar hebben wij tot op de dag vandaag nog profijt van. Dat niet alleen maar ook voor brochures, lectorenboekjes en vele ander uitingen helpen ze en denkt Mixcom met ons mee.” 

Geertjan de grip

Geertjan de Grip
Hogeschool Windesheim

”Mixcom heeft gedegen kennis van onze merken en retail omgevingen. Daarnaast wordt er snel geschakeld, zijn spoedklussen nooit een probleem en wordt er gedacht in oplossingen in plaats van problemen. Dit maakt dat Colgate-Palmolive al jarenlang een plezierige samenwerking heeft met Mixcom!”

Jorine Koelemeijer

Jorine Koelemeijer
Colgate-Palmolive

Veelgestelde vragen

Animatie is maatwerk. Wij geloven niet dat je met een standaardoplossing jouw verhaal op een unieke en onderscheidende manier kan vertellen. Onder andere de duur, de stijl en complexiteit van de animatie zullen de kosten bepalen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om samen de mogelijkheden te verkennen.

Animaties hebben een sterke visuele impact. Met mooie illustraties, bewegende beelden en grafische effecten breng je je boodschap krachtig over en laat je een blijvende indruk achter. Of je nu een bedrijfsvideo wilt maken, een educatieve animatie nodig hebt of een marketingcampagne wilt lanceren, animatie kan een krachtig middel zijn om je boodschap over te brengen.

Een unieke animatie begint met een sterk verhaal en een stijl die aansluit bij de uitstraling van jouw merk of bedrijf. In een aantal stappen werken wij het verhaal uit, van script tot animatie, waarin we per onderdeel afstemming met elkaar hebben. Lees hier meer over de stappen.

Dat hangt af van hoe de animatie ingezet gaat worden. MP4 is een veelgebruikt format, maar afhankelijk van het medium waarop de animatie geplaatst gaat worden leveren wij de animatie volgens de juiste specificaties op.

Gerelateerde diensten

E-mail Marketing

Persoonlijke communicatie voor klantbehoud en conversie.

Professionele Huisstijl

Versterk uw merkidentiteit met een doordachte huisstijl.

Content Marketing

Krachtige verhalen die jouw merk tot leven brengen.

De voordelen MixCom

Wij hebben jarenlange ervaring en de expertise in huis om jouw merk eruit te laten springen en zichtbaar te maken.

selle-klantenservice

Schakel snel

We maken korte metten met lange lijntjes. Bel ons en we helpen je snel.

eigen-controle

Blijf in controle

Jouw merk, jouw verhaal. We doen het samen, maar jij bent én blijft in controle.

doel-centraal

Behaal je doelen

Marketing, design & development: dit dreamteam haalt doelen.

wow-factor

Van A-Z

Van magazine tot volledige branding van jouw merk. Wij hebben het in huis

Ook aan de slag met jouw WOW?

Vraag ons om een vrijblijvend advies.